petak, 21. veljače 2014.

Aztec secret- ljekovita glina

Volim iherb, vjerovatno ste danas sve čule za njega, a za vas koje niste radi se o američkoj internetskoj stranici koja prodaje sve i svašta, od određenih kozmetičkih preparata i kistova, preparative, hrane, ma više manje sve potrebno za njegu tijela izvana i iznutra i stvarno su cijene dosta proizvoda puno jeftinije već kod nas (npr. vitamini :)). Sa stranice je vrlo lako naručivati i ono najbolje je da je ćete poštarinu platiti samo 4 dolara :). Kao što sam već rekla stvarno volim ovu stranicu, često imaju razne akcije i popuste, a i također možete birati besplatnu sitnicu kao poklon uz svaku kupnju :D. Iherb je moje go to mjesto za naručivanje kistića, ulja i također drže i elf kozmetiku po američkim cijenama ( čitajte duplo jeftinije nego ako naručujete s elf.uk). Prije sam stvarno dosta naručivala s njega no onda sam ga nekako zaboravila, naime kada sam naručila sve proizvode s kojima sam više manje upoznata preko interneta ostalo mi je bespuće proizvoda o kojima nisam znala stvarno ništa tako da mi je bilo puno praktičnije kupnju obavljati u Mulleru ili DMu gdje sam točno znala što kupuje. Iherb vam nudi milijun proizvoda no nisu svi odobreni od FDA tako da me to ipak malo sprječava kod narudžbi :). I tako je prošlo negdje pola godine bez da sam nešto naručila od njih i onda me jedan dan obradovao njihov mail s porukom kako mi daruju 10 dolara jer im kao nedostajem ;D. Naravno bila sam radosna kao malo dijete, stvarno im je lijepa gesta i čine nešto što je kod nas nezamislivo (nigdje ni tester nekog proizvoda ne dobijem, a oni mi nude 10 dolara kredita :)) Na kraju jesam potrošila 26 dolara tako da su i oni i ja na kraju dobili (pokušavam uvijek ostati ispod tog iznosa kako bih izbjegla carinu). Ovu masku sam neko vrijeme gledala no pošto nisam nakupila košaricu nekako sam odgađala njenu kupovinu jer mi nije bila neophodna te kada sam dobila taj njihov mail znala sam da mi je to prilika da je konačno uzmem.




 Ova maska ima ocjenu 4,5 od mogućih 5 tako da sam stvarno bila uzbuđena isprobati je. O čemu se ovdje točno radi? Aztec secret indian healing clay je 100 % prirodna glina koja se sušila na suncu te ne sadrži nikakve aditive, miris niti ikakve dodatke te se može koristiti kao maska za lice, može se dodavati u kupke, zamatanje tijela... zvuči stvarno super :). Komentari na iherbu su bili puni oduševljenja, ljudi se kunu u njezinu djelotvornost, također sam i pretraživala internet i svi komentari su bili pozitivni te s obzirom na to da joj je cijena 6 dolara stvarno sam se pitala je li moguće da nema neke kvake. I nema je :D. Maska dolazi u pakiranju od 670 grama i trajati će vam zauvijek, osobno je koristim od 9 mjeseca i već vidim da ću je imati i na kraju ove godine, koristim je samo kao masku za lice jer ni ne znam kako bih je koristila na neki drugi način i ona se jednostavno ne troši! Postoje neka pravila za njeno korištenje, naime ništa metalno ne smije doći u doticaj s njom tako da je ja stavim u staklenu posudicu i onda promiješam sa plastičnom žlicom. Makar je koristim već mjesecima i dalje nisam našla savršen omjer, svaki put mi ispadne drugačije makar mislim da sve jednako radim ali dobro... :). Glina se miješa sa vodom ili octom no ja bih definitivno preporučila njeno korištenje s vodom jer je čista muka izdržati 15 minuta s octom na licu. Nećete se naviknuti na njegov miris, a i ja sam ga osjećala još neko vrijeme nakon što sam skinula masku s lica, nije ugodno nikako :D.


Stvarno ne izgleda lijepo, zar ne? :)

 Masku koristim jednom tjedno i stvarno moram pohvaliti sama sebe što sam toliko uporna s obzirom na to da nikad nisam bila dosljedna u korištenju maski, da bude mi zabavno kad je tek kupim i kada je nova no nakon tri korištenja maska već padne u zaborav, vjerovatno nisam jedina tu :). Maska se malo teže nanosi, teško mi je nanijeti ju da bude ravnomjerna i bez velikih gromada koje mi mogu svaki tren pasti s lica. Držim je na licu 15 minuta što je sasvim dovoljno da se ona dovoljno posuši na mom licu, zapravo ona se toliko otvrdne da čak ne mogu ni pričati ili otvarati usta dok je imam na sebi. kao što piše na pakiranju zaista nakon nekog vremena osjetim lice kako mi pulsira i meni osobno se to stvarno sviđa, osjećam kako se nešto događa :).


 Prilikom skidanja može nastati mali nered no to je meni više manje normalno, nakon lushovih proizvoda navikla sam već čistiti cijeli umivaonik :). Nakon umivanja lice mi bude skroz crveno, no nemojte da vas to uplaši, to je najnormalnije  i tako piše na pakiranju te za 5 min lice se već u potpunosti smiri :D. Na iherbu piše kako je ovo najjača maska za dubinsko čišćenje i tu ću se čak složiti, nakon umivanja lice djeluje fenomenalno, koža je mekana, no ipak joj je potrebna dobra krema, pore su stisnute, miteseri praktički nevidljivi i ono što mi je najbolje je da su prištići smireni i umanjeni. nemam problema s prištićima, dobijem možda 2 u mjesec dana no nakon ove maske oni postanu skoro pa ne vidljivi i najvažnije je da se makne crvenilo tako da razumijem opće oduševljenje na internetu s njim jer ukoliko netko pati od akna mislim da bi mu ova maska stvarno koristila. Miteseri ne nestanu nažalost, vrate se ubrzo ali kako imam mješovitu kožu primijetila sam kako se sutradan puno manje sjajim već inače što me vrlo veseli :). Da koristim masku dva puta tjedno vjerovatno bi rezultati bili puno bolji no ne želim previše opterećivati kožu, u nedjelju ću napraviti piling pa onda u srijedu ili četvrtak ću staviti masku i mislim da mi je to sasvim dovoljno. Iako ova maska nije savršena jer će vam neke nepravilnost i dalje ostati na licu ja sam osobno vrlo zadovoljna s njom jer vidim promjene na svojoj koži i mogu reći da je ovo najbolja maska koju sam do sada probala, istina van drogerijskih marki i Lusha nisam koristila druge i dok ne potrošim ovu ni ne namjeravam. Koristim i flastere za čišćenje nosa i dva puta sam ih stavila nakon ove maske da dovrše posao no nisu tada izvukle apsolutno ništa, očito ih maska dobro očisti jer ako ih stavim 3 dana nakon ove maske odraditi će svoj posao kao i inače :). Ako naručujete s ihreba savjetovala bih vam da malo bacite oko i na ovu masku jer je stvarno kvalitetna, ne radi čuda preko noći no prvi put imam masku koja stvarno nešto i radi te ako imate problema s prištićima i aknama za 6 dolara možete mnogo toga dobiti :)

Koje maske za lice vi koristite? :)

1 komentar:

  1. Kako mi je drago što vidim ovaj post! :) Baš spremam narudžbu na iherbu i baš sam se mislila dal da naručim ovu masku. Nagovorila si me :) :)

    Ako kome treba kod za popust za prvu narudžbu s iherba evo ga: DGT943

    OdgovoriIzbriši