srijeda, 5. veljače 2014.

Manhattan soft mat loose VS Catrice loose puder

S obzirom na to da vam se svidio moj prijašnji post s usporedbom Artdeco i Catrice nude olovke (barem brojke tako kažu :D) odlučila sam probati češće ubacivati takve postove pošto osobno smatram da su vrlo praktični i korisni, pogotovo ako ste u nedoumici (meni uvijek makeupalley pomaže kada se zanimam za neki proizvod pa ako još niste posjetili ovu stranicu svakako bih vam je preporučila :)).

Danas sa svojih 24 godine imam osjećaj da mi se koža više masti već dok sam bila u pubertetu, zapravo rekla bih da mi je tako u zadnjih par godina i moram priznati da me strašno smeta jer zbog rasporeda kakvog imam bezbroj puta bih se iznenadila kad se pogledam u ogledalo i samo vidim moj nos kako se sjaji kao lampa, mislim ima li goreg?

Ukoliko bi netko pogledao moju kolekciju pudera na svima bi pisala ista stvar, mat, mat, mat. koliko god da volim shimerasta rumenila, i highlightere toliko mi ostatak kože mora biti matiram iako priznajem da volim vidjeti pudere s dewy finišom na drugima no to je nešto što mi moja koža nikada neće dopustiti.



Manhattan soft mat puder sam kupila preko više od godine dana i mislim da ga nikada neću potrošiti. Ova teglica od 20 grama će vam trajati vječno :). Puder dolazu skupa s malom pufnicom no nje sam se odmah riješila jer mi je puno praktičnije za nanos ovakvog tipa pudera veliki Ecotools kist za pudere ili Look by bipa kabuki koji vrlo lijepo pokupe puder i ravnomjerno ga nanesu. Ovaj puder ne prekriva (vjerovatno da ga stavim dosta i trljam u lice bih i dobila neku boju no u principu ne), on dolazi u 4 različite nijanse, od kojih je jedna transparentna, no zapravo od njega nećete dobiti nikakvo prekrivanje niti će vam utjecati na boju vašeg tekućeg pudera ili rumenila. meni osobno služi kao fiksator šminke, dakle uzmem ga mrvicu na kist, otresem ga malo i prijeđem kistom po cijelome licu koncentrirajuči se na nos i čelo. Vezano uz samo njegovu djelotvornost moram reći da kao fiksatro on svoj posao obavlja odlično, dakle puder se ne miče, rumenilo neće skliznuti s lica, korektor se neće uvući u borice ispod ok i učiniti ih naglašenijima... no što se tiče matiranja tu je vrlo dobar no opet nekako tražim više,koliko god da mi drži čelo i bradu pod kontrolom toliko me malo neugodno iznenadi vezano uz trajnost na nosu. Nekada mi je držao 6 sati, nekada 2 i koliko god da sam bila zadovoljnija s njim već u odnosu na druge neke opet je u meni bila ta želja da probam nešto drugo. Nešto bolje :)





Catrice loose puder sam uzela na proljeće pošto sam bila zadovoljna njihovom bazom za lice, a i cijena pudera je bila dovoljno niska da si nekako obrazložim tu kupovinu  :). Neznam koliko god ne volim imati sto načetih pudera i krema da se kvare toliko nekada nemam mira i moram ekspementirati dok ne nađem to što želim, fiksiram se na neku ideju i nema pomoći ;). Catriceov puder je također jedan solidan proizvod, on dolazi u samo jednoj nijansi koja je u potpunosti bijela i jednako kao i Manhattanov tvrdi da vam daje baršunastu mat kožu bez isušivanja nje same :). On ne dolazi s pufnicom te se mora iskoristiti u godini i pol no ono što sam primijetila kada sam došla kući je da je on praktički za pola manji od Manhattanova. kod Catrica ćete za 11 grama proizvoda morati izdvojiti 45 kn, dok za Manhattanovij 20 grama 59 kn ako se dobro sjećam.



Što se tiće same usporedbe njih dva Manhattanova kutija mi je puno draža, čvršća je i bas daje neki osjećaj sigurnosti da se neće sama otvoriti, pala mi je već par puta i na sreću ostala je bez pukotine ( možete li zamisliti kako bi bilo čistiti sav taj nered?), dok je Catricova kutija tu puno slabije kvalitete. Još jedna stvar vezana uz samo pakovanje je ta da su Manhattanove rupice na pakiranju manje od Catricovim što je za ovakav tip proizvoda veliki plus jer kada tresem malo kutiju Catrica zna mi se dogoditi da puder leti svuda po zraku, pa mi onda padne na traperice i zaprlja ih dok sam u žurbi... nije sad strašno nepraktično no taj dio posla je Manhattan puno bolje obavio. Vezano uz samo teksturu proizvoda ona je puno finija kod Manhattana po meni, svilenkastija je te kada prođete malo pudera pod prstom ostavlja fini trag i teksturu dok je catrice malo grublji i brašnast (ako ga uzmete malo pod prste baš ćete osjetiti malo zatezanje, naravno to je upijanje masnoća i matiranje no Manhattan baš ostavlja fini trag dok ovaj malo isušujući) i s njime ćete baš morati pripaziti prilikom nanošenja da ste ga dobro i pravilno nanijeli jer se u žurbi stvarno može dogoditi da vam dio lica ostane brašnast (sreća na ogledalima u liftu :D) Iako sam načelno zadovoljna kako oba dva proizvoda obavljaju svoj posao više sam nekako posezala za Manhattanovim , ljepši mi je osjećaj ostavljao na koži i onda da bih donijela konačnu odluku sam ih nanjela zajedno, jedan na jednu stranu lica, drugi na drugu i otišla svojim poslom :).





Na kraju dana razlika je bila vidljiva, nije bilo ništa očito ni revolucionarno no ja sam je vidjela :). Probala sam slikati no stvarno aparat ne lovi tu malu razliku :/: Moram reći da mi se i tu kao boljim pokazao Manhattan, iako se nisam puno sjajila na niti jednom dijelu lice nekako je cjelokupni dojam desne strane lica bio puno bolji, svježije sam izgledala rekla bih :).

Vezano uz ovu recenziju stvarno ne mogu reći da niti jedan proizvod ima neku monu zbog kojega bih ga trebalo izbjeći, ili pak da je najbolja stvar koju sam probala :). Tu se radi o dva sasvim solidna proizvoda za nas masnokošce tako da ako imate jedan vam stvarno ne treba drugi. Za vas sretnice s normalnom kožom preporučila bih Manhattanov pošto bolje drži šminku na mjestu, a i što je najvažnije ne isušuje toliko lice.

Kako vi držite sjaj po kontrolom? :)



Broj komentara: 12:

  1. Ja imam od Essence All about matt i mislim da ga do kraja života neću potrošiti :D
    Fixira i matira šminku i fantastično radi ono za šta je namjenjen i nemam potrebu mijenjati ga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dosta slušam o njemu no još nisam imala prilike da ga se dohvatim, mislim da je on sada izašao iz asortimana ili? drago mi je da si našla proizvod koji ti odgovara :)

      Izbriši
  2. joj sad moram po ovak manhattanov :D -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zaista je dobar, ako već nemaš problema s masnom kožom onda će ti barem super služiti kao fiksator šminke

      Izbriši
  3. Odlična recenzija ;)
    Tooooootalno se prepoznajem u ovoj rečenici:
    "Neznam koliko god ne volim imati sto načetih pudera i krema da se kvare toliko nekada nemam mira i moram ekspementirati dok ne nađem to što želim, fiksiram se na neku ideju i nema pomoći"

    Trenutno mi najviše drži sjaj pod kontrolom MAC blot powder, ali mislim da mi uzrokuje akne pa ga koristim samo za posebne prilike. Lice mi je uvijek puno akni, ali mislim da ih ima još više kada koristim blot puder.
    Chanelov Poudre Universelle Libre mi je fantastičan, ali isto bih voljela da jače i duže matira. No finish koji ostavlja na koži je zaista neusporediv :)
    I dobro mi dođe Inglot baza pa mi je make up postojaniji. No isto kao s blot puderom, mislim da mi čepi pore pa ga ne koristim često..
    Jao, koje muke po problematičnoj i masnoj koži :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. razumijem te draga, zaista zavidim ljudima sa normalnom kožom, pogotovo po ljeti kada mi se u zagrebu na plus 40 u tramvaju lice zasjaji ko lampa i onda vidim prijateljicu kojoj lice izgleda kao na reklami :). no ajde, kažu da će nam koža sporije stariti zbog toga :P

      Izbriši
  4. Ja imam ovaj Catrice i rijetko ga koristim upravo zbog toga što se u žurbi uvijek uprljam :D Nekako uvijek prije posegnem za verzijom u kamenu, lijena sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha vidim dosta nas ima muka s time :). osobno još tražim neki idealan puder u kamenu, imaš preporuku? :)

      Izbriši
  5. Imam taj Catrice puder,zaboravila sam na njega. Morat cu ga cesce koristiti,da ga barem potrosim kako spada. Ali nije mi bas najdrazi sto se tice fiksiranja. Inace nemam problema sa mascenjem lica,jedino ih koristim zbog fiksiranja :D Dobre su mi ove usporedbe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti se sviđa ovakav tip postova, želim pisati o onome što bi i mene osobno najviše zanimalo pročitati kod drugih :). kada sam išla na na svadbu prijateljice cura koja nas je sve šminkala na kraju nam je lice pošpricala sprejem za kosu. rekla je da joj se to pokazalo kao najbolji fiksator i koliko god da mi je to tada bilo čudno moram priznati da je šminka stvarno izdržala nekih 15,16 sati :D

      Izbriši
  6. jel ima neko savjet kako fixirati puder i korektor za suhu kozu? da li kod nas postoje nekakvi setting sprejevi ili nesto? ja isto imam ovaj manhattan i za moju suhu kozu me preeevise matira..

    OdgovoriIzbriši
  7. Stvarno neznam da ima nesto tako kod nas, ja sam kupovala preko neta, mua drzi takve, urban decay, nyx... No osobno sam odustala od takvih i sad se držim samo pudera :/

    OdgovoriIzbriši