srijeda, 22. siječnja 2014.

Artdeco mineral eye VS Catrice highlight pen

Dugo vremena sam provela tražeći nude olovku za oči. Sviđa mi se ta ideja da otvara oči, čini pogled ljepšim, budnijim… sve ono što nam treba kada nakon malo sna trčimo na faks ili posao J. Bijele olovke ne volim, vidjela sam neke odlične lookove s teškom šminkom i onda bijelom olovkom da razbije malo crnilo i da kontrast, no ovako na nekoj svakodnevnoj bazi ih ne volim. Vrlo su vidljive, očite i nekako neprirodne ( znam da ni crnilo nije prirodno no na to smo se nekako sve navikle :D). Dugo vremena sam tražila nude olovku, čula sam priče o toj famoznoj Max factorovoj no nigdje je nisam našla, a tražila sam kada god bih se zatekla u blizini drogerije/parfumerije. Onda sam čula za Rimmelovu verziju no ni ona nije dostupna kod nas. Slučajno sam prije prije ljeta spazila u Mulleru ovu Artdeco olovku i kupila sam je bez razmišljanja J. Ona dolazi u 0,4 grama te je proizvedena u Njemačkoj, a cijena joj je koliko se sjećam oko 65 kn. Ne šilji se već se vrti no također na dnu pakiranja dolazi malo šiljilo koje služi tome da je malo izoštrite. Na prvu sam bila oduševljena, olovka je služila svrsi,lako bi klizila i nanosila se kao maslac, zaista bi otvarala pogled i trajala je vječno na meni što je nešto što mi je do tada bilo nezamislivo pošto svaka crna/smeđa olovka bi mi vrlo brzo skliznula i uvijek bih morala voditi računa o tome da svako malo vadim ogledalce i popravljam je, a s ovom olovkom to nije bilo potrebno. E pa u čemu je onda problem ako sam toliko zadovoljna s njom? Problem je što mi je opet bila presvijetla. Ni blizu naravno kao da sam bijelu stavila no meni osobno je strašno upadala ta svijetla boja u oči, makar mislim da drugi nisu primijetili da imam uopće ikakvu olovku (barem oni koje sam pitala) ali ja jednostavno nisam imala mira J.  


Onda sam u novoj Catrice kolekciji (koje je došla u dm u srpnju/kolovozu) ugledala njihovu verziju nude olovke te sam odlučila i njoj pružiti topli dom :D. Catrice olovka dolazi u 0,3 grama, proizvedena je u Italiji, također dolazi s malim šiljilom te će vam trajati 24 mjeseca. Ona je vodootporna te joj je cijena 24 kn. Ova olovka je bila pobjednik. Boja je svijetlo breskvasta, tj boja lososa koja idealno odgovara prirodnoj boji sluznice oka i tako se lijepo stopi s njom, a pritom je dodatno naglasi i podigne vaš pogled. Radi sve ono što se od nje očekuje.




Catrice dolazi u samo jednoj nijasni dok Artdeco u par, moja je konkretno 98 pa možda kada je potrošim uzmem neku drugu nijansu jer generalno Artdeco olovka je bolja. Kvalitetnija je, nije toliko suha kao Catrice, vrlo lakše se nanosi i traje cijeli dan no eto nažalost boja mi nije pogođena tako da moj konačan glas ide za Catrice jer ova boja kao da je po meni rađena, također dugo traje za jednu olovku za oči i cjenovno je puno pristupačnija. Nadam se jednom uloviti i Max factor verziju no do tada sam mirna jer sam završila svoju potragu :D


gore Artdeco, dolje Catrice

Artdeco možete kupiti u Mulleru i Douglasu, dok Catrice u Dmu, Kozmu i Mulleru.

Koristite li neku?





2 komentara:

  1. Ja koristim bež i bijelu od Essence ali ova Catrice izgleda kao nešto što bi sledeće trebala isprobati :))

    OdgovoriIzbriši